Foundation Jana De Koker is een jong fonds dat zich inzet voor alle patiënten van de kinderziekenhuizen UZ Brussel, UZ Gent, UZ Saint-Luc, OLV Aalst/Asse, ASZ Aalst/Geraardsbergen/Wetteren, AZ Sint Nikolaas en AZ Sint Blasius.

Via allerlei initiatieven wil Foundation Jana De Koker alle kinderen in deze ziekenhuizen een betere levenskwaliteit en een aangenaam leefklimaat bieden tijdens hun verblijf. Dit zowel voor kortverblijven als voor chronische- en ernstig zieke kinderen.


Wie is Jana De Koker?

Jana De Koker is ons dochtertje, en zusje van Liam De Koker.

Toen Jana geboren werd waren wij zoals elke ouder de gelukkigste ouders van de wereld. Eindelijk was onze kleine prinses bij ons, het kindje waar we zo naar uit keken.

Maar acht  maanden later sloeg het noodlot toe. Na een periode van enorme onzekerheid en verschillende onderzoeken kregen we het nieuws dat Jana Aplatische Anemie had.

Aplatische Anemie is een zeldzame ziekte waarbij het beenmerg niet meer werkt en er dus geen bloedcellen meer worden aangemaakt.

Na een lange strijd hebben we Jana moeten laten gaan. Nu straalt zij als een grote ster aan de hemel! Een ster die steeds over haar grote broer zal waken.

 

Het volledige verhaal van Jana hebben we na haar dood proberen samenvatten in een boek "Een kind hoort niet te sterven".

Hiervan zijn al enorm veel exemplaren gedrukt, indien jezelf ook interesse hebt in de aankoop van het boek kan dit via ons contactformulier. Het boek is helaas niet te verkrijgen in de handel.

 

Door dit alles zo intens mee te maken, merkten wij ook op wat er beter kon in de ziekenhuizen en wat er juist ontbrak. Op deze manier is dan ook onze Foundation, genoemd naar onze engel opgericht.

 

 

POWERPOINT CINDY